Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: China
Gang: Streetfood
Hoeveelheid: 16 stuks
Tijd: 40 minuten bereiden + 24 uur garen + koelen
Ingrediënten Bao Buns:
Ingrediënten Buikspek:
Ingrediënten aflaksaus
Extra:
Als er iets is waar de Chinezen gek op zijn is het wel langzaam gegaard buikspek. Langzaam gegaard buikspek, bekend als "hong shao rou" in de Chinese keuken, is een culinaire schat die smelt in de mond. De rijke, 'earthy' saus, een harmonie van sojasaus, suiker, en rijstwijn, doordrenkt het malse vlees met een onweerstaanbare umami-smaak. Het proces van langzaam sudderen in aromatische kruiden zoals steranijs en gember zorgt voor een diepte en waarschijnlijk die pure troost biedt. Chinezen waarderen het buikspek niet alleen om zijn vloeibare textuur, maar ook om de symboliek van overvloed en geluk. Elke hap brengt een balans van zoet, zout en hartig, een perfectie die generaties lang van ouder op kind worden doorgegeven.
In dit recept gaan we de Bao Bun vullen met langzaam gegaard buikspek die op het laatst nog eens afgelakt wordt om op de BBQ te grillen.
Bereiding SousVide:
Bereiding Aflaksaus:
Bereiding op de BBQ:
吃好喝好
Chī hǎo hē hǎo
20-10-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields