Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Frankrijk (fusion)
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 95 minuten
Ingrediënten:
Op 25 oktober heb ik het recept van Cannelloni met Hollandse Garnalen & Bisque online geplaatst. Het recept van chef Emile. Kort daarna kreeg ik een aantal vragen over de ingrediënten. Wat blijkt; ongepelde Hollandse garnalen zijn voor velen een beetje lastig te krijgen. En die heb je nodig om met de schaen en koppen die heerlijke bisque te maken. Daarom nu een versie met ongepelde langoustines. Net zo lekker en met de koppen en schalen van de langoustines maak je misschien nog wel een veel lekkere bisque. Twee vliegen in één klap! Aan jou de keuze welke recept je gaat volgen!
Bereiding:
Lekker om te serveren bij haricot verts, witlof of asperges.
Dit subtiele gerecht vraagt om een wijn die die zachte smaken van dit gerecht onderstrepen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie Bourgogne (om eer te doen aan de streek waar Chef Emile stage liep) of een Italiaanse Verdicchio dei Castelli di Jesi (uit Emile's vaderland) verfrissend met een lichte minerale toets, wat goed aansluit bij de smaken van zeevruchten en de bisque.
Buon appetito!
1-11-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields