Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Japan
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 12 minuten + tijd voor tussendoor afkoelen
Ingrediënten:
Benodigheden:
Chawan Mushi is een traditionele Japanse hartige gestoomde eiercustard. Het gerecht wordt geserveerd in kleine kopjes (chawan) en heeft een fluweelzachte textuur. De custardbasis bestaat uit een mengsel van ei en dashi, een lichte bouillon op basis van kombu en katsuobushi. Chawan Mushi bevat vaak toevoegingen zoals shiitake-paddenstoelen, garnalen, kip, kamaboko (viscake) en ginkgo-noten. Het gerecht wordt meestal warm geserveerd, maar kan ook koud gegeten worden. Chawan Mushi is subtiel van smaak en een populaire keuze als voorgerecht in Japanse maaltijden, vooral bij formele diners en feestelijke gelegenheden.
Bereiding:
いただきます
itadakimasu
18-05-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields