Chipirones

CHIPIRONES

(Gefrituurde Baby-Inktvis)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Spanje

Gang: Fingerfood / Tapas

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • fijn zeezout
  • zeezoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 gram verse bay-inktvisjes
  • zonnebloemolie, om in te frituren
  • paar takjes verse platte peterselie
  • gerookte scherpe paprikapoeder
  • 1 citroen in partjes gesneden
  • 200 ml limoen-mayonaise
Chipirones

Op ons favoriete eiland Mallorca laat ik mezelf regelmatig trakteren op gefrituurde baby-inktvisjes. Deze knapperige lekkernij wordt vaak vergezeld door een overheerlijke limoen-mayonaise. Ik kon het natuurlijk niet na laten om deze Chipirones ook eens zelf te maken. Tegenwoordig kun je in Nederland deze klein inktvisjes ook krijgen. Lukt dat niet? Neem dan pijlstaartinktvis. Deze dien je wel eerst schoon te maken en in kleine stukjes te snijden.


Bereiding:

  • Verhit de olie in een (frituur) pan tot 180⁰C.
  • Meng in een de boem met ruim wat peper en fijn zeezout.
  • Spoel de inktvisjes af onder stromend koud water. Maak ze niet te schoon. een beetje zee smaak is best lekker.
  • Laat de inktvisjes goed afdruipen en droog ze goed af met keukenpapier.
  • Doe de droge inktvisjes in een ruime plastic ziplock-zak en voeg de gekruide bloem toe.
  • Hussel al goed door  elkaar.
  • Stort de inktvisjes vanuit de ziplock-zak in een grove vergiet en klop de overtollige bloem van de inktvisjes.
  • Doe de inktvisjes in 2 porties in de hete olie en voeg er 2 takjes peterselie bij. Laat het geheel 2 minuten frituren.
  • Haal de inktvisjes en peterselie uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Strooi er direct wat zeezoutvlokken paprikapoeder over.
  • Serveer heet met een partjes citroen en wat limoen-mayonaise.


¡Disfrute de su comida!

20-05-2024

Chipirones
Share by: