Gegrilde knoflook haricot verts

GEGRILDE KNOFLOOK

HARICOT VERTS


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Korea

Gang: Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 500 gram haricot-verts (of sperziebonen), uiteinden verwijderd
  • zonnebloemolie
  • 6 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden
  • 2 el geroosterde sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 bak met ijswater
Gegrilde Knoflook Haricot Verts op de Kamado Joe

Een heerlijk bijgerecht bij een Koreaanse BBQ. Mocht je een rode peper te pittig vinden, verwijder dan de zaadjes en vooral de zaadlijsten. Deze zorgen namelijk voor de zeer pittige smaak.


Bereiding:

  • Richt je BBQ in voor direct grillen op 180⁰C.
  • Plaats een rooster boven de gloeiende kolen.
  • Blanceer de haricot verts ongeveer 2 minuten in kokend water.
  • Giet ze af en stort de haricot verts in de bak met ijswater. Zo blijven ze mooi fris groen.
  • Giet de afgekoelde haricot verts af en laat ze goed uitlekken.
  • Giet een beetje olie over de haricot verts en hussel goed door elkaar, zodat alles bedekt is met een beetje olie.
  • Leg de haricot verts op het rooster. Pas op dat ze er niet doorheen vallen, dus leg ze overdwars. Grill ze rondom 2 - 3 minuten.
  • Laat de haricots verts elkaar niet overlappen, zodat alle haricot verts mooie grillstrepen krijgen.
  • Verhit ondertussen een skillet op de BBQ met 2 eetlepels zonnebloemolie.
  • Bak de knoflook en rode peper 2 minuten in de skillet en voeg daarna de haricot verts, sesamolie en sojasaus toe. Laat 2 minuten sudderen.
  • Garneer met de geroosterde sesamzaadjes.
  • Lekker bij Koreaanse gerechten zoals Gochujang Spareribs.


맛있게 드세요!

mas-iss-ge deu-se-yo


22-07-2024

Gegrilde Knoflook Haricot Verts op de Kamado Joe
Gegrilde Knoflook Haricot Verts op de Kamado Joe
Share by: