Gyoza zijn Japanse dumplings. Zacht met een krokant korstje aan de onderkant. Met een vulling van kipgehakt welke op smaak is gebracht met de lekkerste Aziatische smaakmakers. Je bent natuurlijk vrij om zelf je vulling te samen te stellen. Zelf gyoza maken is niet moeilijk, integendeel. Het is een ontzettend leuk klusje om te doen!
In dit recept heb ik kant en klare
Gyoza vellen van
Happy Belly gebruikt. Deze zijn bij 'Albert Heijn Online' of Aziatische toko's verkrijgbaar. Wil je de vellen zelf maken? Click dan
hier voor het recept!
Bereiding:
- Verhit op middelhoog vuur 2 el olie in de wok. Voeg de Chinese kool en roerbak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook, lente-ui en taugé toe en roerbak deze 2 minuten mee.
- Stort het groentemengsel in een zeef en laat even uitlekken (beetje aandrukken mag) en afkoelen.
- Meng het afgekoelde groentemengsel door het kippengehakt. Voeg de sojasaus, sake, sesamolie en maizena toe en meng goed door elkaar.
- Pak een velletje gyoza en leg deze in de handpalm van de linkerhand (als je rechts bent). Verdeel een ruime theelepel van het kipgehakt-groentemengsel in het midden.
- Doop de vingers van je rechterhand in het kommetje met water. Maak de randen van de guyoza nat en vouw het dicht. Je kunt de gyoza gewoon rechttoe rechtaan dichtvouwen, maar je kunt ook het vouwen zoals op de video.
- Herhaal dit tot alle 30 vellen op zijn.
- Verwarm een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur met een beetje olie.
- Leg, zodra de olie warm is, de gyoza's met platte kant naar beneden in de koekenpan en bak de gyoza's tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Leg ze op keukenpapier en bak de resterende gyoza's in porties af.
- Leg, als alle gyuza's aan één kant gebakken zijn, een aantal gyoza's in de koekenpan en voeg 100 ml water toe. Sluit de pan af.
- Laat de gyoza's nu gaar stomen tot het water helemaal weg is (dit duurt ongeveer 8 à 10 minuten). Laat ze nog heel even in de droge pan nagaren.
- Roer alle ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
- Serveer de gyoza's met de dipsaus.
どうぞお召し上がりください
Dōzo omeshiagarikudasai