Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië (Fusion)
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten bereiden + 3 uur stoven
Ingrediënten:
Kalfsschenkel zijn voor velen misschien een onbekend stukje vlees, maar ze zijn geweldig om te stoven. Het heeft even wat tijd nodig, maar het vlees wordt zo zacht dat het gewoon van het bot afvalt. Ik heb als eens het Ossobuco-recept met jullie gedeeld, maar vandaag gaan we sinaasappel voorstel aan ons schenkels. Doen jullie mee?
Bereiding:
Voor een culinaire ervaring kun je kiezen voor een Brunello di Montalcino. De Brunello di Montalcino van Tenuta Friggiali rijpt eerst twee jaar op grote Slavonische eikenhouten vaten van 5000 liter. Daarna gaat hij nog voor zes maanden terug op roestvrijstaal. Om na de botteling nog tenminste 12 maanden te rijpen op fles. Aan het begin van het vijfde jaar na de oogst wordt de wijn pas vrijgegeven. Deze top Brunello is dus pas net op de markt. Hij gaat een geweldige toekomst tegemoet. Je proeft donkere bessen, kersen en bramen. Maar ook tabak, cranberry-jam, laurierdrop, sinaasappelzest en stevige tannines. Geduld wordt beloond. Een wijn om de komende twintig jaar van te genieten.
Het is aan te raden om de wijn licht te koelen tot een temperatuur van 16-18°C. Op die manier komen de aroma's en smaken volledig tot hun recht en wordt jouw culinaire ervaring compleet. Deze geweldige Brunello di Montallico is onder andere online verkrijgbaar bij wijnen.nl
Buon appetito!
27-11-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields