Lemongrass Chicken Vietnamees

VIETNAMESE LEMONGRASS CHICKEN


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: Vietnam

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 24 uur marineren + 20 minuten bereiden


Ingrediënten:

  • 8 kippendijfilets, als het kan met vel


Ingrediënten Lemongrass Chicken Marinade:

  • 4 stengels citroengras
  • 8 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 1 thaise chilipeper, naar smaak
  • 6 el fishsauce
  • 6 el dark soy sauce 
  • 6 el suiker
  • 6 el water

Verdere Ingrediënten:

Vietnamese Lemongrass Chicken

Ontdek een heerlijk en smaakvol recept voor Vietnamese Lemongrass Chicken dat je zeker zal verrassen met zijn unieke smaken en aroma's. Pas de hoeveelheid Thaise Chilipepers aan naar eigen smaak. Maar pas op, ze zijn heel erg heet!


Bereiding:

  • Om het citroengras te bereiden, verwijder je de eerste buitenste laag van de stengel, snijd je vervolgens de droge uiteinden aan de bovenkant en de dikke harde basis aan het uiteinde af.
  • We willen alleen de zachte lichtgele delen van het citroengras op de dikkere basis gebruiken.
  • Hak de citroen, knoflook, chilipeper en sjalotten met een scherp mes of in een keukenmachine zeer fijn.
  • Meng het citroengras, knoflook en sjalotten met de rest van de ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg de kip toe.
  • Meng alles goed door elkaar en laat 24 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Haal een half uur voordat je gaat grillen de kip uit de koelkast.
  • Richt je BBQ in voor direct grillen op 160⁰C. Plaats het rooster niet te dicht boven het vuur. Er zit namelijk best veel suiker in de marinade die snel kan verbranden.
  • Wrijf zo veel mogelijk marinade van de kip om te voorkomen dat de vaste bestanddelen zullen verbranden. Maak je geen zorgen voor de smaak, want de marinade is intens genoeg.
  • Wrijf met je handen een dun laagje zonnebloemolie om de kippendijen om te voorkomen dat hij straks aan het rooster blijft plakken.
  • Leg de kippendijen met het vel omlaag op de grill en grill op middelmatig vuur 2 - 3 minuten. Laat de deksel van de BBQ open.
  • Zodra het vel mooi geschroeid is, draai de kip om en grill je hem 8 - 12 minuten met gesloten deksel tot de kip een kerntemperatuur heeft van 70⁰C.
  • Serveer de kip met citroengras met witte rijst, gesneden komkommers, tomaten, en nuoc cham.


Bij pittige Vietnamese Lemongrass Chicken kun je het beste kiezen voor een wijn die de smaken aanvult en de pittigheid in balans brengt. Het belangrijkste is om een wijn te kiezen met een goede zuurgraad, een lichte tot medium body, en mogelijk een klein beetje restsuiker om de pittigheid van het gerecht te compenseren. Vermijd zware rode wijnen of zeer tanninerijke wijnen, omdat deze de hitte kunnen versterken en de delicate smaken van het gerecht kunnen overweldigen.

Wij kwamen uit op een Gewürztraminer: Deze aromatische witte wijn heeft vaak een licht kruidige smaak met tonen van lychee en rozen, wat een interessante combinatie vormt met de kruiden en specerijen in het gerecht.

Wij lieten onszelf verwennen door de 2018 Domaine Allimant-Laugner Gewurztraminer Grand Cru Praelatenberg. Dit is een wijn voor de liefhebber van een complexe wijn met zoete tonen en is dus een zeer smaakopwekkend aperitief en is natuurlijk de perfecte begeleider bij pittige Aziatische gerechten en bij sterke kazen zoals bijvoorbeeld een blauw aderige-kaas of lang gerijpte oude kaas. Lekker koel serveren. Deze wijn is onder andere online verkrijgbaar bij grandcruwijnen.nl

Chúc ngon miệng!

31-08-2024

Vietnamese Lemon Grass Chicken
Vietnamese Lemon Grass Chicken
Domaine Allimant-Laugner Gewurztraminer Grand Cru Praelatenberg 2018
Share by: