Nacho's met Gehakt en Kaas uit de Oven

NACHO'S METGEHAKT EN KAAS

UIT DE OVEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Mexico

Gang: Bijgerecht /Streetfood

Hoeveelheid: 2 - 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 300 gram rundergehakt
  • 125 gram crème fraîche
  • 60 gram geraspte belegen kaas
  • 1 zak tortilla chips
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 1 - 2 jalapeño pepers, in ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 4 plakjes cheddar cheese, in stukjes gescheurd
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • zeezout (naar smaak)
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
Nacho's met gehaky en kaas uit de oven

Nacho's zijn een onweerstaanbaar gerecht uit de Texaans-Mexicaanse keuken, ontstaan in de jaren '40 dankzij de Mexicaanse kok Ignacio Anaya, naar wie ze ook zijn vernoemd. Zijn originele creatie, "Nacho's Especiales," combineerde krokante tortilla’s met pittige jalapeño’s en smeltende kaas – simpel maar verrukkelijk!

Waarom kiezen voor een kant-en-klare kruidenmix als je binnen no-time zelf een heerlijke mix kunt maken? Het echte geheim voor perfecte nacho's? Verspreid een laagje cheddar cheese onder het gehakt – zo zit ieder hapje vol met die smeuïge, rijke kaassensatie. Serveer dit heerlijke gerecht als een snelle snack of een hartig hoofdgerecht.

Wil je het helemaal feestelijk maken? Voeg een frisse, romige guacamole of een pittige pico de gallo toe. Eén hap, en je bent verkocht! 🌮🧀🥑


Bereiding:

  • Verwarm eerst je oven voor op 200⁰C.
  • Verhit een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak het gehakt rul tot het gekleurd is.
  • Voeg de rode ui en knoflook toe en fruit deze 2 minuten mee.
  • Voeg het gemalen komijnzaad, korianderzaad, cayennepeper en oregano toe en roer even goed door.
  • Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Voeg de paprika- en tomatenblokjes toe en warm deze al roerend even2 minuten mee.
  • Bedek een ovenschaal met ⅔ van de tortillachips en verdeel hier de plakjes cheddar cheese over.
  • Verdeel het gerulde gehakt over de tortillachips en steek de resterende chips tussen het gehakt.
  • Dek af met een flinke laag geraspte kaas.
  • Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de schaal uit de oven en garneer met  ringetjes jalapeño en lente-ui en wat toefjes crème fraîche.


Drink bij deze kruidige schotel een lichte Garnacha (Grenache) of juist een volle Monastrell.

  • Een wijn van Garnacha-druiven is fruitig, soepel en heeft vaak een hint van kruiden die goed samengaat met de kruidige en hartige smaken van de nacho's. Dit is een lichtere optie die makkelijk drinkbaar is.
  • Monastrell wijnen zijn vaak voller, met tonen van donker fruit, peper en aarde. Ze zijn krachtig genoeg om op te boksen tegen de stevige smaken van gehakt en gesmolten kaas.

 

Wij dronken een Torre Oria Seda Monastrell Vina Viejas 2021 die we eigenlijk uitkozen om z'n mooie fles. Torre Oria Seda Monastrell Vina Viejas is afkomstig van Torre Oria. Een oud wijnhuis met een unieke geschiedenis. Opgericht in 1897 door de familie Oria de Rueda, is Torre Oria een van de meest prestigieuze wijnhuizen in Valencia.



¡Disfrute de su comida!


19-11-2024

Nacho's met Gehakt en Kaas uit de Oven
Torre Oria Seda Monastrell Vina Viejas 2021
Share by: