Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Italië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 2 personen
Tijd: 30 minuten (excl bereiding deeg)
Ingrediënten:
Wauw! Dit is even een beetje werk met het maken van pastadeeg, en het vormen en vullen van de ravioli, maar wat een smaakexplosie. De pittige saus contrasteert mooi met de zoete gambapuree in de ravioli. Hier wordt ik echt blij van!
Bereiding:
De beste wijn bij dit gerecht moet de pittigheid in evenwicht brengen en de smaken van de zeevruchten aanvullen. Een druivensoort die hier perfect bij past is de Sauvignon Blanc. Deze wijn heeft een hoge zuurgraad en frisse citrus- en groene fruittonen die goed passen bij de pittige en zeevruchtensmaken van het gerecht.
Wij kozen voor Domaine Chavet Menetou-Salon. Energiek licht geelgroen. Rijke en krachtige aanzet met ananas en mirabel, dan frisse grapefruit en witte perzik met krijt in de finale. Lekker strakdroog met veel grip in rijpe Sancerre-stijl. Uitstekende Menetou-Salon die menig Sancerre verslaat. 100% Sauvignon Blanc. 13% alc. Ook lekker bij oesters, kabeljauw in roomsaus, bloemkoolgratin.
Buon appetito!
22-11-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields