Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Hoofd- / Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 40 minuten + 4 uur marineren
Ingrediënten rijst:
Ingrediënten Mexicaanse kip:
Ingrediënten vulling rijst:
Ingrediënten topping:
Dit wordt genieten! Voedzame noten/rijst, lekkere gemarineerde kip, verse groenten en diverse bonen. Kortom een lekkere maar ook voedzame maaltijd. Je kunt aanpassen naar eigen smaak. Zo maak ik hem meestal wat pikanter. Wees creatief en ga je gang met deze Mexicaanse schotel.
Voorbereiding kip:
Bereiding rijst:
Bereiding kip en vulling:
Bij dit smakelijke gerecht adiveren wij een Verdejo, een witte wijn uit Spanje. Deze heeft vaak frisse citrus- en groene appelaroma’s en een vleugje kruidigheid. Die frisheid sluit goed aan bij de specerijen in Mexicaanse gerechten zonder het gerecht te overheersen. Wij kozen voor deze fijngeprijsde Astrid & Thérèse Verdejo Rueda. Spaans fris wit, met intense fruitaroma's, zoals appel, peer, groene meloen en rijpe perzik. Een toefje kruidigheid en de geur van witte bloesem. Lekker voor de borrel, maar ook bij gegrilde zalm, garnalen, kip, paella, schaal- & schelpdieren of een Mexicaanse kipschotel. Schenk deze wijn op 8-12 graden.
¡Disfrute de su comida!
20-05-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields