SALADA DE TOMATE
Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Portugal
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
- 4 flinke rijpe tomaten, in dunne plakjes
- 2 uien, in dunne ringen
- 6 el extra vierge olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- gedroogde (Portugese) oregano (naar smaak)
- snuf gemalen zeezout

Deze Portugese Tomaten-Uiensalade is de perfecte aanvulling op Frango Piri Piri vanwege haar frisse, pittige en lichtzure smaken. De sappige tomaten en scherpe uien bieden een verkoelend contrast met de pittige kip, terwijl olijfolie en azijn het geheel afronden. Deze salade brengt balans en verfrissing, waardoor elke hap van de kruidige kip nog beter tot zijn recht komt.
Bereiding:
- Om de scherpe smaak een beetje kwijt te raken leg je de uienringen een half uurtje in ijskoud water.
- Haal ze na een half uur uit het water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
- Hussel de tomaten en uienringen in een ruime schaal door elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn en een wat gemalen zeezout.
- Bestrooi de salade met gedroogde Portugese oregano, of gewone oregano als je deze niet kunt vinden.
- Deze salade is heerlijk bij Frango Piri Piri van de BBQ.
Desfrute de sua refeição!
15-04-2022
