Sanguche de Pavo

SANGUCHE DE PAVO

LIMAANSE KALKOEN SANDWICH


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Peru

Gang: Lunch / Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 60 minuten marineren + 30 minuten bereiden


Ingrediënten:

  • 4 Tijgerbollen (of Turkse bollen)
  • 250 gram kalkoenfilet
  • Favoriete BBQ-Rub voor gevogelte
  • 4 blaadjes ijsbergsla
  • ½ kopje Salsa Criolla
  • 1 el mayonaise
  • 1 el aji amarillopasta (Westlandpeppers.com)
  • 1 tl limoensap
  • uchucutasalsa
  • 4 bamboeprikkers
Sanguche de Pavo

Sanguche de pavo is een populair Peruaans broodje dat vaak wordt gegeten tijdens de kerstperiode. Het bestaat uit geroosterde kalkoen, slasalade en verschillende sauzen, geserveerd op een zacht broodje. Het is een heerlijke en bevredigende maaltijd die vaak wordt genoten als een snelle hap of als onderdeel van een feestelijke maaltijd.


Bereiding:

  • Wrijf de kalkoenfilet in met een beetje arachideolie en bestrooi hem royaal met je favoriete bbq-rub. Laat een uurtje rusten in de koelkast.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen op 180 ⁰C.
  • Grill ondertussen de kalkoenfilet op het rooster boven het vuur tot hij mooi bruin krokant is en het een kerntemperatuur heeft van 72 ⁰C.
  • Laat de kalkoenfilet even rusten op een snijplank.
  • Snijd ondertussen de bollen door en hol ze beetje uit door wat broodkruim te verwijderen.
  • Snij de kalkoenfilet in mooi dunne plakken van 3 mm (trancheren).
  • Leg op elk broodje een blaadje sla met daarop wat kalkoenfiletplakjes. Bedek het geheel met wat Salsa Criolla.
  • Meng de mayonaise met de limoensap en aji-amarillopasta voor een overheerlijke mayonaise.
  • Verdeel wat aji-mayonaise over de plakjes kalkoenfilet en voeg naar smaak (als je durft) wat uchucutasalsa toe. Pas op deze kan zeer pittig zijn.
  • Leg het bovenste gedeelte van het broodje er op en prik het geheel vast met een bamboeprikker.


Disfrute de su comida.

Sanguche de Pavo
Sanguche de Pavo
Share by: