Spinazie- en Kikkererwtenstoof

SPINAZIE- EN KIKKERERWTENSTOOF

(SABANEKH BIL HUMMUS)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Palestina

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 60 minuten


Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • milde olijfolie om in te bakken
  • 2 tl komijnzaad (heel)
  • 2 tl korianderzaad (heel)
  • ½ tl gemalen piment
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • versgeraspte nootmuskaat, naar smaak
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 blikken kikkererwten à 400 gram
  • 500 gram spinazie, heel grof gehakt
  • 5 el citroensap, of meer naar smaak
  • extra vergine olijfolie

Dit is zo'n stoofpotje die je het hele jaar door kunt eten. Heerlijk geurend en vol van smaak. Hij zelfs opgewarmd de volgende dag nog lekkerder. Serveer deze stoof met rijst, couscous of heerlijke za'atar flatbread.


Bereiding:

  • Verhit 2 el milde olijfolie in een ruime pan op niet te hoog vuur. Bak de ui zachtjes 10 minuten tot hij zacht is.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de komijn en koriander in de droge koekenpan. Blijf regelmatig husselen tot de aroma's vrij komen. Stort ze dan op een bord om even af te koelen. Doe het mengsel in een vijzel en maal ze fijn.
  • Doe het gemalen kruidenmengsel bij de ui. Voeg ook de knoflook, piment, nootmuskaat en versgemalen zwarte peper toe. Laat dit 3 minuten meebakken.
  • Voeg de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten toe en giet de bouillon erbij. Dek de pan af en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen
  • Voeg (in delen) de spinazie toe. Bak mee tot het is geslonken. Voeg dan het citroensap, 1 tl zout en 3 el extra vergine olijfolie. Laat 5 minuten ± 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng eventueel nog extra op smaak met peper, zout en nog wat extra citroensap.


استمتع بعشائك

Share by: