Spruitjes met Appel en Spek

SPRUITJES MET APPEL EN SPEK


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes, bewaar 3 el kookvocht
  • 2 jonagold appels, geschild en in dunne partjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 100 gram gerookt spek, in blokjes gesneden
  • 1 el grove mosterd
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
  • vers geraspte nootmuskaat
Spruitjes met Appel en Spek

Het is even een dingetje, spruitjes. Maar ze hebben zich de laatste jaren ontwikkeld tot een ware delicatesse. Dit gerecht geeft de spruitjes net even die extra tik die ze nodig hebben. Probeer het en je zult verrast zijn.


Bereiding:

  • Kook de spruitjes beetgaar in een ruime pan met water. Giet ze af (bewaar het kookvocht) en koel af met ijswater. Hierdoor blijven ze mooi fris groen.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek uit tot deze lekker knapperig is. Haal het spek uit de pan, maar laat het vet in de pan achter.
  • Bak de reepjes paprika licht aan in het achtergebleven bakvet. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en bak de appelpartjes mooi bruin, maar niet te zacht. Haal de appel dan uit de pan en zet even apart.
  • Doe de mosterd in de koekenpan en voeg 3 eetlepels water of kookvocht van de spruitjes toe. Roer goed door en voeg dan de spruitjes weer toe. Laat het geheel onder regelmatig omschudden goed warm worden.
  • Bestrooi de spuitjes met peper, zout en nootmuskaat en schud alles goed om.
  • Voeg de appelpartjes, paprika en het spek toe en schud alles goed om. laat de smaken goed vermengen.
  • Deze spruitjesschotel is het lekkerst als alles nog beetgaar is. Heerlijk met gerookte varkensfricandeau!


Eetsmakelijk!

Spruitjes met Appel en Spek
Share by: