Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd:
Ingrediënten:
Ingrediënten Crunchy Sukade:
Ingrediënten Sambal Mayonaise:
Ingrediënten zoet/zure rode biet :
Het bewerkelijkste deel van dit recept is de rode wijnsaus. Je kunt deze natuurlijk vervangen door kant en klare saus die je bij de betere supermarkten kunt krijgen, maar neem van mij aan, zelfgemaakt is echt overheerlijk!
In dit gerecht arroseren we de vis. Dat betekent dat we de vis besprenkelen of overgieten met gesmolten boter, olie of braadvet tijdens het koken. Dit verbetert de smaak, zorgt voor sappigheid en bevordert het gelijkmatig bruinen. Het proces voegt ook extra aroma en vocht toe aan het gerecht.
Bereiding zoet/zure Rode Biet:
Bereiding Sambal Mayonaise:
Bereiding Crunchy Sukade:
Bereiding Kabeljauwhaasjes:
Het lijkt heel logisch om bij gebakken vis een witte wijn te drinken, maar door de rode wijnsaus kozen we toch voor een rode niet te zware wijn: Pinot Noir. Deze rode wijn heeft een lichtere body en een fruitig karakter, wat goed samengaat met vis en de intensiteit van de saus zonder te zwaar te zijn.
Bon appétit!
20-10-2021
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields