Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst:
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
Benodigheden:
April is voor mij onlosmakelijk verbonden aan lente en asperges Het 'witte goud' is weer volop verkrijgbaar en zo veelzijdig om in te zetten. Ze kunt ze koken en opdienen met water botersaus, of verwerken in soep of salade. Kortom, genoeg mogelijkheden. Vandaag gaan we de witte asperges grillen. Dan kan op de BBQ of grillpan. Of beide, de grillpan op de BBQ. Let's go!
Bereiding:
Heerlijk met in de schil gekookte nieuwe aardappeltjes en/of zeetong ala meuniere van de BBQ.
Wij dronken een Veiga da Princesa Rías Baixas Albariño 2023, een Spaanse Albariño uit Rías Baixas. Deze heeft vaak een mooie zuurgraad en fruitigheid die goed werkt met de boterachtige saus van de zeetong à la meunière.
Eetsmakelijk!
19-05-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields