Mole Chicken Taco's

MOLE CHICKEN TACO'S


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: Mexico

Gang: Streetfood / Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 1 uur voor de saus + 30 minuten voor de kip


Ingrediënten:

  • 1 portie zelfgemaakte mole de poblano.
  • 2 kipfilets
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 2 tl zeezout
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 8 kleine tortilla's


Ingrediënten als toppings:

  • ½ bosje koriander, grof gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 2 dl crema Mexicana

Mole Chicken taco's is een Mexicaans gerecht waarbij zachte tortilla's gevuld worden met malse stukjes kip die bereid worden in mole-saus.


Bereiding:

  • We beginnen met het maken van de mole de poblano saus volgens de aanwijzingen op onze receptpagina.
  • Doe 2 kipfilets, de peperkorrels, zeezout en de gesnipperde ui in een pan en voeg zoveel koud water toe dat de filets net onder staan.
  • Breng het water langzaam aan de kook en laat de kip 20 - 25 minuten zachtjes koken.
  • Haal de kip als hij gaar is uit de pan en trek hem twee vorken in draadjes uit elkaar.
  • Doe de "pulled chicken" in een pan en giet er ¾ van de mole de pablano bij. Meng alles goed door elkaar.
  • Warm de tortilla's op in een droge koekenpan en vul je met een flinke schep van de mole chicken.
  • Giet er nog een extra eetlepel van de mole de pablano bij.
  • Werk af met blokjes avocado, wat ui, koriander en een eetlepel crema-Mexicana.
  • Geef er als verfrissende tegenhanger wat partjes limoen bij.


¡Disfrute de su comida!


15-08-2024


Mole Chicken
Share by: