Wij delen graag alle door ons gemaakte gerechten met onze vrienden. Zoals de recepten van thema-avonden, maar ook van de kookavonden van onze vriendenclub. Ook is het mogelijk om zelf een favoriet recept met ons te delen.
Op deze pagina staan al onze recepten uit de Filipijnen. De Filipijnen bieden een rijke mix van culinaire en culturele invloeden, dankzij een geschiedenis van inheemse tradities en koloniale invloeden. De Filipijnse keuken is een samensmelting van Maleisische, Spaanse, Chinese en Amerikaanse smaken. Typische gerechten zijn adobo (varkens- of kipstoofpot in azijn, sojasaus en knoflook), sinigang (zure soep) en lechon (geroosterd speenvarken). Het land staat ook bekend om zijn unieke street food, zoals balut (gekookt eendenei met embryo) en halo-halo (een kleurrijk dessert met gemengd ijs en fruit).
Cultureel gezien is de Filipijnen een smeltkroes van invloeden. Het land heeft levendige festivals zoals Sinulog en Ati-Atihan, die het rijke erfgoed en de religieuze devotie weerspiegelen. Traditionele dansen zoals de Tinikling en volksmuziek met instrumenten zoals de kulintang zijn essentieel. De taal en literatuur, met meer dan 170 talen, tonen de diversiteit en de diepe wortels van de inheemse en koloniale geschiedenis. De gastvrijheid van de Filipijnen is wereldwijd bekend en maakt het een unieke en warme bestemming.
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields