Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Griekenland
Gang: Streetfood
Hoeveelheid: 6 personen
Tijd: 35 minuten bereiden + 2 uur marineren
Ingrediënten marinade:
Souvlaki is een Grieks gerecht dat z'n oorsprong vind in Athene. Het bestaat uit stukjes vlees, meestal varkensvlees of kip, die op spiesjes worden geregen en gegrild. Het vlees wordt soms geserveerd met stukjes ui, tomaat en/of paprika. Het is een populair streetfood in Griekenland en wordt vaak geserveerd met tzatziki (een saus op basis van yoghurt en komkommer), pitabroodjes of platbrood. Het is een smaakvolle en veelgeprezen optie voor een snelle hap of een informele maaltijd.
In mijn recept rijg ik alle stukken kip aan een lange spies, zodat ik er na de bereiding stukjes per bord af kan schuiven. Wil je 6 kleine spiesjes gebruiken, snij de kip dan in stukjes van 2 x 2 cm.
Voor een extra lekkere tzatziki kun je 2 el ouzo aan het recept toevoegen. Dat maakt echt het verschil.
Bereiding:
Probeer eens Griekse rode wijn zoals Agiorgitiko of Xinomavro. Deze wijnen hebben vaak fruitige aroma's en een medium tot volle body die goed samengaan met gegrild vlees.
Καλή όρεξη!
Kalí órexi!
14-05-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields