Wij delen graag alle door ons gemaakte gerechten met onze vrienden. Zoals de recepten van thema-avonden, maar ook van de kookavonden van onze vriendenclub. Ook is het mogelijk om zelf een favoriet recept met ons te delen.
Op deze pagina staan al onze recepten uit China. Door de grootte van China en de aanwezigheid van vele volkeren met eigen culturen, door klimatologische afhankelijkheden en regionale voedselbronnen zijn de variaties in deze keuken groot. De oorspronkelijke Chinese keukens zijn door migratie over de hele wereld verspreid en zijn in vele landen aangepast aan beschikbare grondstoffen en smaak van de lokale bevolking. China heeft een grote verscheidenheid aan regionale keukens, zoals de Sichuan-, Kantonese, Shanghainese, Hunan-, en Beijing-keuken. Elke regio heeft zijn eigen kenmerkende smaken, ingrediënten en kooktechnieken.
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields