ITALIÉ


Wij delen graag alle door ons gemaakte gerechten met onze vrienden. Zoals de recepten van thema-avonden, maar ook van de kookavonden van onze vriendenclub. Ook is het mogelijk om zelf een favoriet recept met ons te delen.

Op deze pagina staan al onze recepten uit Italië. Italië wordt beschouwd als een van de meest culinaire landen ter wereld. De Italiaanse keuken heeft een lange geschiedenis en een rijke culinaire traditie die teruggaat tot de oudheid. Wat de Italiaanse keuken zo bijzonder maakt, is de nadruk op verse en hoogwaardige ingrediënten. Italië staat bekend om zijn gebruik van verse kruiden, olijfolie, tomaten, knoflook, kaas, pasta en brood. Daarnaast hecht de Italiaanse cultuur veel waarde aan eten en de maaltijdervaring. Het gaat niet alleen om het voeden van je lichaam, maar ook om het samenkomen met familie en vrienden om te genieten van goed eten, goede wijn en goed gezelschap. Het belang van versbereide maaltijden en lange, uitgebreide diners wordt in veel delen van Italië nog steeds gekoesterd.


Oesters met Italiaanse vinaigrette

Orecchiette met Gegrilde Groenten en Garnalen

Ossobuco alla Milanese

Ostriche con vinaigrette al basilico e scalogno

Pasta alla Norma

Pasta al Limone con Gamberi e Basilico

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara con anguilla affumicata

Pastadeeg

Pasta Casio Pepe e Cozze

Pasta in busta dal forno

Pasta met Kip Pesto

Pici met Truffel, Paddenstoelen en Kip

Pinsa Margherita

Pollo al Marsala

Pollo al pesto con tagliatelle cremose

Porchetta gevuld met Gnocchi en gehakt

Porchetta van de BBQ

Portobello van de BBQ, gegrild en gevuld

Provolone met Tomatensaus

Ragu Bolognese

Ravioli met Gamba Diabolique

Rigatoni alle cozze

Risotto alla Milanese

Risotto con asparagi, salmone e zafferano

Risotto con Capesante e Gamberi

Schiacciata

Siciliaanse Visschotel

Soufflé met Aardbeien

Spaghetti all Aglio Nero e Gamberi

Spaghetti al Sugo di Pomodoro e Basilico

Spaghetti Piccante con Gamberi

Spaghetti Pomodoro

Spaghetti Vongole

Stracotto

Tagliatelle con Acciughe, Peperoncino, Aglio e Rucola

Tagliatelle con Gamberi e Salsa di Panna

Tagliatelle met Ansjovis, Parmazaan, Knoflook en Rucola

Tagliatelle met Gerookte Zalm en Citroen

Tagliata Controfiletto

Tartare di Tonno Italiano

Tomaten Burrata Focaccia

Tomatenschuim uit de kidde

Tortellini met kip en champignons in boursinsaus

Tortellinisoep

Toscaanse Kippenstoof

Trigli alla Ligure

Truffel Risotto met Hertenbiefstuk

Venkelpasta met Worst, Romige

Venkelworstjes

Vitello Forello, licht gerookt

Vitello Tonnato, licht gerookt

Zeebaarstartaar met gefrituurde Zeekraal

Zeewolf met Hollandse Garnalen en Tagliatelle

Zuppa di Tortellini